top of page
logo_up2u_04_DEF.png
Laila Hendriks

Als klein meisje wist ik al dat ik later juffrouw wilde worden. Toen ik echter op de PABO zat kwam ik er achter dat ik graag met kinderen wilde werken, maar de schoolse vakken me weinig interesseerden; het kind en het systeem waarin het opgroeit dat vind ik interessant.

Ik heb toen de overstap gemaakt richting hulpverlening en na 4 jaar de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond te hebben ben ik in een Blijf van m’n lijf huis gaan werken. Kinderwerk, gezinsbegeleiding, opvoedondersteuning; leerzame ervaringen opgedaan.

Naast mijn baan begon ik aan de Katholieke Universiteit Brabant een studie psychologie, maar dat was te theoretisch voor mij en het onderwijs bleef me trekken.

Ik gaf toen al geruime tijd groepslessen op een sportschool en toen, tijdens een spinning les, een docent van het ROC TerAA tegen mij zei: “Mensen zoals jij hebben wij nodig in het onderwijs” was de keuze snel gemaakt. Terug de schoolbanken in voor de lerarenopleiding en in 2002 aan de slag bij ROC TerAA. In eerste instantie voor de pedagogische vakken, maar al snel me volledig gericht op weerbaarheid. De opleidingen Gevaarsbeheersing en Kick Change hebben me hiervoor een kundige basis gegeven.

Het vergroten van het zelfvertrouwen van jongeren dat is wat ik belangrijk vind.

Ik droomde al jaren van het maken van een wereldreis en dat in 2005 dan ook daadwerkelijk gedaan. Na een jaar terug naar Nederland gekomen, aan de slag gegaan als docent in een jeugdgevangenis, daarna het speciaal onderwijs. Het ROC TerAA bleef me trekken; dit is mijn doelgroep! Gelukkig werd ik weer met open armen ontvangen.

In 2015 ben ik naast mijn baan mijn eigen bedrijf begonnen; Up2U Trainingen. Het verzorgen van workshops/trainingen op het gebied van weerbaarheid en communicatie. Nu, met het project KR8!, heb ik de keuze gemaakt om volledig als zelfstandig ondernemer te werken, omdat ik hierdoor de jongeren centraal kan zetten en dat is waar het mij om gaat!

"You can't always choose the music life plays for us,

but we can choose how we dance on it"

bottom of page